Considerations To Know About VDS Neden gereklidir?
Bu, bir fiziksel sunucunun, eş zamanlı iş yüklerini çalıştırmak için kullanılabileceği anlamına gelir. Sanallaştırma, altyapıları daha basit ve daha verimli hale getirerek uygulamaların daha hızlı devreye alınmasına, performansın ve kullanılabilirliğin artmasına olanak tanır. Sanal Sunucuların Ortaya ÇıkışıSanal sunucular birçOkay işlevi yerine getirebilir, ancak şaşırtıcı sunucu kaynakları kontrolü ve maliyet etkinliği nedeniyle World-wide-web barındırma ortamlarında popülerdir.
Birden fazla uygulama ve işletim sistemi çalıştıran fiziksel sunuculara kıyasla onları uygun maliyetli yapan da budur.
Yüksek disk kapasiteleri, çOkay daha hızlı işlemci ve RAM kullanımları 100MBit ile 1 GBit gibi hızlarda bağlantı hızları gibi World wide web sitenizi tam performans halinde kullanmanıza olanak sağlayacak özellikler sanal sunucuların en önemli tercih sebeplerini oluşturuyor.
%one hundred SSD teknolojisi ile kurgulanır ve bu sayede yüksek performans elde edilir. Tam yedeklilik avantajı sunarak, klasik sanal sunucudan çAlright daha avantajlıdır. Sunucu
Bu Net barındırma hizmetinin olumsuz tarafı ise donanımı paylaşan diğer Internet sitelerinin Internet sitenizin performansını etkileyebilecek olmasıdır.
Administrator/Root erişimi ile kullanıcı kendi ayrıntılı kurulumları yapabilir. Yazılım ve uygulamaları istediğiniz gibi özelleştirebilirsiniz.
Sanal Sunucu konseptinin temeli donanım kaynaklarını en üst seviye de kullanmak ve atıl yatırımların azami seviyede ekonomiye katılmasını sağlamaya dayanır.
Bu tam izolasyon VDS’İ; VPS’den daha güvenilir kılar ancak VDS; VPS’e kıyasla daha pahalıdır. Ayrıca VDS’te daha az sayıda kullanıcı söz konusudur ve diğer kiracıların yaşadvertisementığı sorunlar performansınızı etkilemez. Tüm bu artılar VDS’i; tek bir sunucunun tek bir kuruma ya da kişiye ayrıldığı dedicated sunucu ile neredeyse aynı hizmetleri daha düşük bir maliyetle sunan bir seçenek haline getirmiştir. Sanal Sunucular Ne İçin Kullanılır?
Diğer tüm teknolojilerde olduğu gibi sanal sunucuların da karanlık tarafları vardır. İşte operasyonunuzda sanal sunucu kullanmanın bazı dezavantajları:
Sanal sunucuların başlıca özellikleri arasında ise yüksek erişilebilirlik, kolay yedekleme ve kurtarma işlemleri, ve hızlı dağıtım kabiliyetleri bulunur.
VDS Sunucunuz seçtiğiniz işletim sistemi ile birlikte dakikalar içerisinde hazır hale gelecektir.
Bildiğiniz ve gündelik hayatta genelde sunucular here üzerinde kullandığımız ve aynı zamanda desktop diye tabir edilen typical kullanıcı bilgisayarlarında kullanılan işletim sistemleri üzerine Sanallaştırma yazılımları yüklenip aynı makine ve çalışan işletim sistemi içerisinde ikinci veya daha fazla sistemi üzerine farklı işletim sistemleri de kurarak çalıştırmamız mümkündür. Örneğin size ait bir notebook bilgisayar üzerinde çalışmakta olan Windows XP işletim sistemi üzerine bir sanallaştırma yazılımı yükleyip bunun içinde deneme amaçlı yazılımlarınızı çalıştırmak için bir ikinci Home windows işletim sistemli makine ve eğitim amaçlı bir de Linux işletim sistemli makine oluşturabilirsiniz.
Sanal sunucular, her biri kendi işletim sistemine ve kaynaklara sahip olan bağımsız birer sunucu gibi davranırlar. Bu sayede, birden fazla kullanıcı aynı fiziksel sunucuyu paylaşabilir ancak birbirlerinden tamamen izole bir şekilde çalışabilirler.